Seuraesittely

Linkkejä

Juttu Länsi-Uusimaassa 8.3.1989
Perustamissopimus

Seuramme perusti 4.10.1988 Marcos Kuusjärvi yhdessä Kimmo Tirkkosen ja Arto Pakkalan kanssa. Seuran ensimmäiset harjoitukset olivat helmikuussa 1989 Ojamon koululla, jossa tänäkin päivänä pidämme harjoituksiamme.

Seuran tarkoituksena on edistää taekwondoa seuran toiminta-alueella, tarjoamalla seuran jäsenille mahdollisuuden harrastaa kunto- ja kilpaurheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Tarkoitustaan seura toteuttaa mm. tarjoamalla jäsenilleen kuntoliikuntaa, kilpailutoimintaa, koulutustoimintaa, valmennus- ja harjoitustoimintaa, nuorisotoimintaa, tiedotus- ja suhdetoimintaa, valistus- ja kasvatustoimintaa sekä muuta samantapaista toimintaa tavoitteenaan kasvattaa ruumillisesti ja henkisesti vireitä kansalaisia.

Seuramme toimintaan vuosien varrelta voi tutustua lukemalla vuonna 2008 julkaisemamme historiikin " 20 vuotta sähäkkää toimintaa 1988 - 2008".

Tänä päivänä seuramme jatkaa vireää toimintaa. Syksyisin aloitamme alkeiskurssin ja edelleen koulutamme pitemmälle ehtineitä oppilaitamme eteenpäin. Järjestämme useita vyökokeita vuodessa ja aina silloin tällöin pisimmälle ehtineet oppilaat kutsutaan DAN kokeisiin. Seuramme jäsenmäärä on viidenkymmenen tienoilla.

Harjoituspaikkoja meillä on useampi. Ojamon koulun palloilusali, jossa treenaminen maistuu edelleen hyvältä niinkuin historiamme alussa vuonna 1989!, sekä Asemanpellon koulun liikuntasali ja hienon urheilukeskuksemme Tennarin tatamisali. Tennari sijaitsee oivalla paikalla melkein kaupungin keskustassa ja sinne on helppo tulla joka puolelta kaupunkia.

Tennarissa suuressa palloilusalissa olemme myös järjestäneet erilaisia tapahtumia, joista viimeisin oli 1.3.2014 liikesarjojen liiga- ja harrastajakisat. Tässä seuramme näytti erinomaisen organisointi- ja projektointikykynsä.

Seuramme opettaja on Markku Vuorikoski 5. DAN. Aktiivisia mustia vöitä meillä on vuonna 2014 12 kappaletta.

LOHJAN TAEKWONDOSEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

TOIMINTA

Järjestämme laadukkaita ja monipuolisia harjoituksia lapsista aikuisiin. Tavoitteena on kohdistaa teema ja vyöarvokohtaisia harjoituksia suunnitellusti jäsenille. Vyökoepäiviä harrastajille järjestämme kevät- ja syyskaudella erikseen ilmoitettuina päivinä. Kannustamme lisäämään harrastajiemme aktiivisuutta kilpailutoiminnassa ja leireillä. Kartoitamme seuran kehittämiskohteet ja pyrimme kehittämään niitä. Pyrimme lisäämään tiedotusta ja näkyvyyttä.

DAN- KOKEET

Seuran oma dankoe pidetään huhtikuussa 2017 Lohjalla. Kokelaat kutsutaan kokeeseen. Tavoitteena on saada uusia mustia vöitä, sekä korottaa seuramme nykyisten mustien vöiden vyöarvoja. Dankoetta varten järjestetään suunnitellusti harjoituksia. Tarvittaessa voimme lisäksi lähettää seuramme jäseniä muiden seurojen dankokeisiin vuoden kuluessa tai järjestää omia.

JÄSENET

Seura aloittaa elokuussa uuden aloitusryhmän, joka on tarkoitettu aikuisille ja lapsille. Tavoitteena on saada 20 uutta jäsentä. Ryhmää jaotellaan tarvittaessa. Nykyisiä jäseniä kannustetaan osallistumaan erilaisiin tapahtumiin vuoden aikana, kuten leireille, kilpailuihin, seuran tapahtumiin, koulutuksiin ja ohjaamiseen. Kuntoryhmä jatketaan, johon voi edelleen tulla mukaan koska vain ja kuka vain. Jos kysyntää riittää, niin voidaan harkita kahta vuoroa viikossa osaksi aikaa syyskaudella, mikäli vuoroja Liikuntakeskukselta saadaan lisää. Harjoituksia punaisille ja mustille vöille jatketaan yhteistyössä Vihdin seuran kanssa.

KOULUTUS

Ensi vuonna pyrimme saamaan valmentaja-, ohjaaja- ja tuomarikoulutukseen uusia kiinnostuneita. Seura maksaa koulutukset ja samalla edellyttää koulutettavalta aktiivisuutta seuran toiminnassa. Pidemmälle ehtineitä kannustamme jatkokoulutukseen. Koulutuksessa tukeudumme mm. Suomen Taekwondoliiton ja Eslun tarjoamiin palveluihin. Lisäksi pidetään seuran omia koulutuksia ohjaajille ja mustille vöille.

KILPAILUTOIMINTA

Jäseniä kannustetaan ottelu- ja liikesarjakilpailuihin osallistumiseen. Kilpailemisesta kiinnostuneille järjestetään ottelu- ja liikesarjaharjoituksia. Omat salikisat järjestetään kysynnän mukaan kevät- ja/tai syyskaudella. Kisat voidaan järjestää yhteistyössä toisen seuran kanssa. Seuralaiset voivat osallistua myös toisten seurojen sisäisiin kisoihin. Seura tukee jäseniään kolmeen kotimaiseen kisaan maksamalla osallistumismaksut. Tapauskohtaisesti seura voi maksaa liigasarjaan tai -kisaan osallistuvan liigamaksun.

LAJILISENSSI

Seuramme jäsenien on mahdollista hankkia itselleen Suomen Taekwondoliiton lajilisenssi vakuutuksella tai ilman kalenterivuodeksi 2017. Lisenssi on vapaaehtoinen ja se hankitaan henkilökohtaisesti. Lisenssillä tuetaan Liiton toimintaa. Lisenssin lunastaneilla on mahdollisuus osallistua Liiton tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden 2017 aikana.

TALOUS

Seuran talous muodostuu pääasiassa uusien alkeiskurssilaisten ja nykyisten harrastajien jäsenmaksuista, sekä vyökoemaksuista. Sponsorointitukea haetaan eri muodoissa. Seuran ryhmävastaavat, valmentajat ja ohjaajat voidaan seuran taloudellisen tilanteen salliessa vapauttaa vuosimaksusta.

MUUTA

Järjestämme ohjaajapalavereja ympäri vuoden. Lisäksi järjestetään 1-2 ”virkistyspäivää” seuran ohjaajille ja muille työmuurahaisille kiitokseksi. Tarkoituksena on jatkaa Sim Uu yhteistyötä ja osallistua leireille vuoden aikana. Muiden seurojen ohjaajia, sekä muiden lajien osaajia kutsutaan Lohjalle ohjaamaan harjoituksia / leirejä vuoden 2017 aikana. Joulukuussa järjestämme pikkistreenin tai pikkujoulun seuran jäsenille ja heidän perheilleen, jossa palkitaan vuoden harrastajat. Vuoden 2017 aikana osallistutaan alueellisiin ja paikallisiin tapahtumiin tapauskohtaisesti.

Reijo Pietilä ottelussa vuonna 1990
Uudet DANit toukokuussa 2010